De crisis zorgt voor meer burn-outs

In Nederland krijgen per jaar 900.000 mensen te maken met een burn-out, aldus BN De Stem (19 april). Dat is 13% van de beroepsbevolking. Van de mensen die door burn-out in de ziektewet belanden, zijn 300.000 er zo ernstig aan toe, dat de gevolgen jaren later nog merkbaar zijn.

Dr. Arno van Dam, onlangs gepromoveerd aan de Universiteit van Nijmegen, wijt de forse aantallen vooral aan de druk die mensen ervaren om in crisistijd zo efficiënt mogelijk te werken.

Vitura richt zich zowel op preventie als op behandeling van burn-out en andere stress gerelateerde klachten. Managers kunnen op het Vitura VitaliteitCentrum leren de signalen te herkennen van overbelasting bij medewerkers. Ze leren wat mogelijk en nodig is om te voorkomen dat hun medewerkers ziek worden door overbelasting. Zoals uit de studie van Dr. Van Dam blijkt, is preventie van groot belang voor duurzame arbeidsinzet.

Voor mensen die zelf voelen dat de druk ongezond zwaar wordt, heeft Vitura een preventieprogramma. In de natuurlijke tuinen van het VitaliteitCentrum helpt een multidisciplinair team van professionals deelnemers met het vinden van ontspanning, fysiek herstel, zingeving, omgaan met taken en belasting.

Inzicht in de helende werking van de natuur biedt de deelnemer een duurzame manier om op de been te blijven in deze drukke tijden. De behandelmethode van Vitura kan hierbij helpen. Wilt u meer weten, neem dan contact op met Jasperina Venema (06-52396003).

Print Friendly, PDF & Email
Share This: