Natuurlijk omgaan met veranderen

Voor wie?
Voor medewerkers in organisaties die onderhevig zijn aan verandering; organisaties die moeten inkrimpen, gaan fuseren of anders gaan werken. Taken veranderen, teams veranderen, er worden mensen ontslagen, er wordt meer zelfsturing verwacht, employability staat centraal, etc. etc.. Kortom, wat eerst bekend en veilig was, wordt nu roerig en brengt onzekerheden met zich mee. Onzekerheid werpt je terug op jezelf. En iedereen gaat daar anders mee om.

Voor leidinggevenden in organisaties die ontwikkelen en veranderen; Zij hebben vaak dezelfde vragen, echter naast deze eigen vragen en het managen en begeleiden van de ontwikkelingen en veranderingen, wordt ook van hen verwacht dat zij hun teamleden blijven motiveren en het tijdig signaleren wanneer er iets mis dreigt te gaan.

Samenwerken kan steeds moeilijker worden in dergelijke situaties. Het vertrouwen staat onder druk. Hier worden zowel medewerkers als organisaties niet beter van.

Doel
De persoonlijke veerkracht vergroten om veranderende (werk-)situaties beter te kunnen dragen. Na afloop zijn de deelnemers meer gerust over hun eigen situatie, ze voelen zich minder bedreigd en kunnen beter relativeren. Ze hebben inspiratie opgedaan over hun eigen capaciteiten en keuzemogelijkheden die hen kansen bieden. Nu, maar ook bij toekomstige veranderingen.

Hoe doen we dat?
De natuur verandert voortdurend zonder om te vallen. Daar kunnen we van leren!
De training is gebaseerd op de Vitura behandelmethode:

Met behulp van de kracht van de natuur (‘zijn”) en door betekenisvolle activiteiten in de specifiek ingerichte tuinen (symboliek) leren deelnemers enerzijds hun valkuilen te herkennen en te erkennen en anderzijds hoe ze hun kwaliteiten kunnen versterken. Ook verkrijgen ze inzicht in wat hen houvast biedt in veranderende situaties. Ze worden hierin begeleid door een multidisciplinair team (zie voor meer info www.vitura.nl).

Investering
Twee hele dagen (met 1 week ertussen). De kosten per deelnemer bedragen  € 895,- exclusief BTW [1]. Dit is inclusief koffie/thee, fruit en lunch.

Meer informatie
Voor meer informatie neemt u contact op met Brigitte Musters (brigitte@vitura.nl, 06-53129350) of Jasperina Venema (jasperina@vitura.nl, 06-52396003).

[1]  Bedrijfsarrangementen al dan niet inclusief maatwerk, behoren tot de mogelijkheden.