Resultaten

1

Ervaring van deelnemer (vrouw, middelbare leeftijd, in loondienst)
“De therapeuten van Vitura zijn bovenal lief. Lief, begripvol, veilig, ondersteunend. En ondersteuning hebben we daar allemaal nodig. Vergeet niet dat burnout patiënten vaak uit een wereld van onbegrip en verwijten komen waar ze zich almaar moeten verdedigen! Je raakt daardoor alle gevoel van zelfkennis, eigenwaarde en kennis over je behoeftes kwijt. Bij Vitura komt dat stukje bij beetje weer terug. Dat de gesprekjes met de psycholoog maar een relatief klein onderdeel van het programma zijn is prima. Het is niet te vermoeiend en je onthoudt tenminste waar je het over hebt gehad…. Meer dan één of twee dingen kun je toch niet opslaan. Ik ben nog lang niet klaar, en zeker nog niet beter. En dat durf ik nu hardop te zeggen. Maar ik heb veel geleerd, zal blijven proberen vriendelijker en minder veeleisend te zijn voor mezelf, het leven met meer vertrouwen tegemoet treden. Als ik Vitura heb afgerond, zal ik de ochtenden en de mensen ontzettend missen. Liever blijf ik nog een paar maanden. In dat veilige, geborgen huis in Biezenmortel.”

Ervaring van deelnemer (vrouw, middelbare leeftijd, in loondienst)
“Vitura, een veilig, warm nest in de natuur waar ik weer tot (innerlijke) rust kon komen en mezelf terugvond. Dankzij Vitura kon ik weer verder mét mezelf en vooral trouw aan mezelf! Vitura biedt een mooi opgebouwd en gevarieerd therapieprogramma waarin naast het groepsaspect – wat ik ontzettend verrijkend vond – eveneens afstemming is op de individuele deelnemer:  “Wat wil jíj vandaag?” Deze vraag klinkt me nu nog als een lieflijke mantra in de oren… Uniek aan dit alles is dat het grootste deel van de activiteiten buiten plaatsvindt, meer bepaald in de natuur: Via de natuur, weer contact maken met je eigen natuur. Zo eenvoudig en toch zo bijzonder!”

In Zweden is de behandelmethode van het Vitura VitaliteitCentrum al zeer succesvol gebleken. Buiten het hoge percentage deelnemers dat terug is gekeerd naar de arbeidsomgeving*, geven deelnemers aan dat de kwaliteit van hun leven duurzaam verbeterd is.

Een aantal kengetallen op en rij:

  • Na 12 weken behandeling is 75% full time en 10% part time gere-integreerd (gemeten na 1 jaar)
  • Gemiddelde waren deelnemers 4,5 jaar uit het arbeidsproces

Deze gegevens zijn afkomstig uit Zweeds onderzoek. Voor meer informatie over de resultaten contact met ons opnemen.

Ervaring van een Zweedse ex-deelnemer en tevens HR-manager
“I would recommend someone to Alnarp because a lot of them who have this burn-out, they don’t think about themselves. And I think this twelve weeks period is good because you have time, land and focus on yourself.”

*Terugkeer naar arbeidsmarkt betekent: terugkeren naar dezelfde werkgever, aan de slag bij andere werkgever, het volgen van een (nieuwe) studie.

Print Friendly, PDF & Email